Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Wednesday, 29 February 2012

Selamat Ulang Tahun ...


Happy Bestday to you,
Happy Bestday to youu,
Happy Bestday to youuuuuuu allz,
 Happy Bestday to youuuuuuuuuuu ....

 

Huhuhu, hari ni 29hb laaa. Sapa2 yang lahir date 4 taun sekali ni, 
aku tuju kan lagu tu khas tok korang. Lagu tu ja la aku dapat ganti hadiah.
 Aku mau ucap Happy Bestday special tuk kawan aku, Siti NorFarah Binti Ishak. 
Kesian dia dapat celebrate bestday dalam 4 taun sekali
 ( tapi bagi aku unik la date tu ). Kalau aku la lahir date ni mesti aku happy 
sebab bukan semua orang dapat peluang macam ni tapi apa2
 pon aku bersyukur dengan apa yang ada sekarang ni.

 

K, have a fun tapi happy2 juga ... Bila sudah meningkat umur ni, pandai2 la fikir baek and buwuknya plak eh ... Peace yooo (^_^)v


** Psttt, best a.k.a very special friend aku pon sambut bestday bulan ni jugak ... So happy if him happy also.

Jaga Diri bebaik eh ... Luv you owezzz ...

Sunday, 19 February 2012

Aku Rindu Dia


Tadi aku buka2 album lama, kebanyakan semua gambar Semester 2 dulu 
( muka junior lagi, baek2 kononnya ). Masa tu aku budak 
skema lagi, tidak suka escape2 ni lagi ( hahahahahahaha ). 
Bila sudah senior sket, pandai la 
sudah hilang dari wad.

Bila tengok2, aku nampak plak gambar budak kecik 
comey tapi lincah ni. Terus rindu plak 
dengan dia ni. Nama dia Elly, time tu dia baru 4-5 taun 
macam tu la. Dia ni manja betol, jumpa ja 
mesti mintak dukung. 
Banyak dia mau cerita dengan kami, ada ja idea dia ni 
( ala, budak2. Hehehe ). Time tu dia dengan mama dia jaga abang 
dia sakit di wad. Kesian kisah hidup 
dorang ni.


Elly Comey & Lincah

Harap2 murah rezeki nanti, dapat jumpa 
dengan si Elly ni lagi. Aminnnnnnnnn...
~ Rindu dengan Elly ~ 
 Allah bless you owez Elly =) 

Bila sendiri, Rindu dengan c' loyar buwuk...=)

Thursday, 16 February 2012

Aku kah Puteri Laksamana Sunan??


Tadaaaaaaaaaaa... Sakit kaki tidak hilang lagi ni, kemarin jalan2 
di KK cuci2 mata dengan my sister a.k.a ex-room mate aku dulu 
( nama dia pon Atiqa tau... Nama bapa ja laen2 ).
 Kami tawaf 1 bangunan shopping complex tu berkali2 
tapi yang wat penatnya plak, 
mood sembang tu. Kejap sembang serius sampai 
berkerut dahi( bukan hal negara pon ), 
kejap lagi gelak sampai berair mata ( versi sopan santun uuu... ). 
Apa bleh wat, sudah tidak bleh sembang dalam bilik sama2
 macam dulu2 lagi ( rindunya suasana tu ).

Hahhh, kemarin2 aku cakap mau tebus voucher buku aku tu kan? 
K, aku sudah tebus pon terus habisss RM200 tu. 
Aku betul2 lepas gian mau beli novel sebab 
selama 3 tahun tu aku terpaksa lupa minat aku dengan novel2 ni
 ( tidak dapat mau feeling skettt ). Aku beli 6 novel campur2 
dengan buku2 laen tapi sebelum tu aku 
mau cerita pasal novel ni dulu...

~ Novel tidak rugi beli !!! ~
"Awan... Kalau Dapat Kucapai Maka Saktilah Hamba"

Novel tajuk "Bagaikan Puteri" dan "Cinta Sufi" ni 
sudah lama aku beli, tahun 2010 lagi ( ada autograf dari penulis tau ) 
tapi baru sekarang aku dapat layan. Aku pegi kedai buku 
Popular dengan roomate aku, Nolin. Lama kami lepak 
sana tunggu penulis ni ( sorry Nolin, lama ko tunggu kan. Hahahahaha ). 
Time tu aku tidak mau la ganggu kosentrasi aku study,
 jadinya aku hantar dia balik kampung dulu 
( study lebih di utamakan kunun, ngehhhh... ). 


~ R.A.M Bagi Autograf di Popular ~

Dulu aku sudah pernah baca juga “Bagaikan Puteri” tu 
( sebelum study, pinjam dengan sepupu ) dan 
sekarang aku khatam tuk kali ke 2. 
Aku betol2 admire dengan watak Saifudin a.k.a 
Laksamana sunan tu dari dulu lagi. 
Penulis tersangat pandai ( campen wooo ) bawa 
berimaginasi watak tu. Kalau lah aku ni jadi 
Haryani pon mesti aku nangis atau tidak pon mau sasau 
amacam mau balik abad ke 15 tu 
( terlebih feeling plak kan ), sebab si Haryani time koma dia 
termasuk di abad ke 15 kunun dengan di sana la dia 
terjumpa si Saifudin. Lama-lama dorang macam jatuh cinta tapi... 
( korang baca sendiri la. Hahahaha )

Bagi pendapat aku la, kalau la novel ni di wat filem 
epik macam Puteri Gunung Ledang, 
mesti naik melambung2 ranking dia tapi 
yang pasti, jangan cut cita yang 
bisa menyentuh hatikuuu ( ikut suka aku jaaa, hahahaha ).

Kebanyakan novel Ramlee Awang Mursyid 
yang aku sudah baca kan, dia mesti 
kasi masuk element agama, fakta dengan cinta ( waaaaa... ). 
Jadi dari apa yang kita baca, kita belajar info baru 
sambil berimaginasi. Oleh sebab itu la 
apa yang dia cerita tu aku rasa macam real ja, 
macam betol2 ada 
( bagi aku laaa, hehehe ).

Hehehehe... Saja Mau Tunjuk jugak =)

Bah, nanti kalau korang pon mau 
tahu amacam watak Laksamana Sunan sampai 
aku jadi admire betol tu ( eeeuwwww... ), korang beli la juga 
( tidak pon pinjam ). Upsss, yang 
belum beli tu cepat2 pegi beli walaupon sudah 
cetakan yang ke berapa ntah ( tapi masih tinggi permintaan tau ). 
Seriously, THUMBS UP dengan novelis, 
Ramlee Awang Mursyid ( RAM ). 

Lalalalalala, nanti lagi la aku pot pet pot pet sini lagi. 
Masih banyak novel aku belom baca lagi ni. 
Nanti aku sudah habis baca, aku  
update ringkas cerita novel lain lagi plak. 
Korang jaga diri and cukup rehat eh... 
( Huhhh, sentimental plak. Kebetulan lagu sedey jiwangz2 di tv bah. Hahahahaha ).





Take Good care yourself coz I care of you !!!

Wednesday, 15 February 2012

Raccoon Eyes??? Oh, Noooooooo...


Phewww... Akhirnya sudah comey tomey sket blog aku ni. Amacam cantik ka blog aku? Tidak payah la kasi muncung mulut tu kalau ya pon tidak setuju bah ( hahahaha ). 
Aku newbies, jadi ni ja la aku mampu ( ngehhhhhhhhh3 ). Aku edit sana, aku delete sini. Memang berpinar2 ja mata ni tapi tidak apa, bila tengok hasilnya, lega sket dan mampu tersenyum ( lebarrr ^_^ ). 

Memangnya aku jenis yang  tidak cepat puas hati mungkin. Jadi,
apa yang aku plan mesti akan berhasil ( InsyaAllah ). Aku buat semua ni pon sanggup tidak tidur 1 malam. Melampau la bah kan tapi enjoyyyyyyy ( Hahahahahahaha ). Mata aku pon sudah jadi raccoon eyes.

Tidak lupa mau cakap Thanxxx to semua blogger laen yang sediakan tutorial mencantik kan blog aku ni. "Tanpa Anda Siapa Laaa Saya" ( ikhlas tau ). Malam ni macam mau tidur awal sket, mau rehat kejap. Besok mau pegi Key Key, ( I mau tebus voucher buku I tu tau ). Aku mau beli novel. No, no, no buku study buat masa ni. Rehatkan minda dulu ( cehhhhh ).
Ok la, mata pon sudah layu mau titon. Mana bantal, mana selimut. Waaaaaaaaaa... 

 I mizz both of u... =) 

Teddy Bear??? Gud nitez Cutest...


ZZzzZZZzZzZzZZzzZZzzZzzzzZZzzz...
Sweet Dreamz sweetie... ;)



~ Hope you allz happily ever after ~

Sunday, 12 February 2012

AKu Ingin Setabah Alisa Delisa


Baru2 ni aku online tanpa ada gangguan dengan line pon lancar clear ja. Best. Fikir la, bila line ok macam ni best tengok muvie online di Youtube ja ( tanpa perlu bayaran okeyyyyy ). Mula2 hajat mau tengok la muvie Lisa Surihani dengan Mia sarah yang cute tu tapi sudah kena private la plak. Tiada peluang mau tengok free, tiada rezeki. =p
( Tidak apa, kita cari muvie laen plak ). Fikir2 macam tiada pula bah yang best. Tetiba ingat pasal Astro 1st tu. Oleh sebab mau free juga, terus cari muvie tajuk...
"HAFALAN SHALAT DELISA" 
Mula2 tu macam tidak best tapi lama2 tertarik juga mau tengok sampai habis. Meremang bulu roma tengok muvie ni. Bukan sebab cita hantu2 atau mistik yang ntah apa2 dengan kadang tidak masuk akal tu 
( padahal takut2 sket ^__^) tapi banyak pengajaran dalam muvie ni. Bila tengok cita ni memang best tapi bila cari di Google lagi, rupanya muvie ni kena ambik dari novel dan cita ni kalau sudah di muvie kan, memang sudah banyak yang kena cut tapi tidak apa la. Yang penting maksud tu sampai dan mesej tu ada...

~> HATI SELALU KENA IKHLAS <~

:: Sinopsis cita tu ::

Begini ceritanya, si Alisa Delisa kanak2 comey yang riang ni berumur baru mencecah lima tahun. Dia hidup dalam keluarga yang sangat2 bahagia, dia cuba menghafal bacaan dalam solat dengan bantuan ummi dan kakak2nya. Kalau Delisa mampu menyudahkan hafalan solat tu, ummi nya bagi hadiah seutas rantai leher. Abi nya pula bagi basikal.

Namun Allah lebih tahu apa yang lebih baik untuk hamba2Nya. Tsunami datang menarik senyuman pada wajah Delisa di saat Delisa kusyuk mengerjakan solat, 

mengingati nasihat ustaznya dalam pengajian Delisa terus saja mengerjakan solat tanpa menghiraukan keadaan sekeliling. 

Tsunami mengambil segala-galanya, keluarga juga kaki kecilnya yang di sangka Delisa hanyut di bawa ombak. Yang tinggal meneruskan hidup, hanya dia dan abi nya, dan dalam keadaan sebegitu tanpa ummi dan kakak2nya apakah Delisa mampu tetap tersenyum seperti dulu2, terpelihara imannya dan menyudahkan hafalan solatnya? Kamu mau tahu apa kesudahannya? Kamu cari la sendiri sebab nanti tidak saspen ( padahal mungkin ada sudah yang dapat jangka kesudahannya ni kan? Hahahaha ).


Besttt...


Delisa Sayang Ummi Kerana Allah!!!

Delisa ( Chantiq Schagerl )
   


~ Anak2 kecik umpama kain putih ~

Friday, 10 February 2012

I'm Falling In Love



Whattt, I terjerumus dalam dunia blog??? Aku di mana ni. 
Tolong2!!! Kenapa dunia aku ni hitam berkotak2 ja ni. Aku buta ka??? 
Ohhhh, tidakkkkk. 
Cehhh, saspen ja ayat ( hahahahaha ). Ok2, yesss ... 
Tertunai juga hajat mau wat blog. 
 Aku bosan dok rumah ni, penghuni rumah tegar 
( Upsss2, tegar2 pon aku sudah graduate tau ). 
Boleh juga wat latihan keja surirumah tidak bertangga 
( wahahahahaha ). 

Sudah hantar resume segala, 
sekarang tunggu tawaran keja ja lagi tapi bila 
ada panggilan tu tidak tau laaa ... 
( Ya, Allah murahkan la rezeki si Nor Atiqa Abdul Wahid ... Aminnnnnnnnnnn ). 
Thanxxx sudah doa kan aku.

Ok2, berbalik dengan blog aku ni. Aku jales tengok blog blogger laen 
tapi time study dulu mana la sempat mau wat blog sebab
 banyak benda laen lagi yang perlu di selesaikan dengan mau di revision
 ( student la kononnya dulu2 ). 

Sekarang bila aku sudah free ( sampai free melampau2 la plak ), aku teringin register jadi blogger. Aku kosentret betol wat semua ni, kira ni hot2 lagi la. 
Pesbuk, aku sudah bosan sket tidak tau kenapa. 
Kiranya sudah macam suam2 kuku gitu la tapi masih on juga bah, 
medium tuk aku update news geng laen 
( blog ni tidak tau sampai bila ke’hot’annya. Hahahahaha ). 
Minda kena kreatif, kan2?

Blog ni nanti aku mau wat blog antara yang comey ( alaaa, tomeyyy2 ). Aku mau wat tema warna pink + biru ( walaupon sudah ramai blogger laen yang wat warna ni ). 
Aku mau cari tutorial senior 
blogger, aku mau wat sendiri, baru la kepuasan tu ada. 
Lepas ni aku perlu plan apa templet dan 
rupa bentuk layout blog aku ni. 

Aku mau cari freebie doodles tu tuk wat header blog ni lagi.
 Aku mau wat sendiri tidak pass 
( nanti aku sudah pass, aku tukar la header blog aku plak ) 
lepas tu make up sana sini ( bla ... bla ... bla ... ). 
Ntah laa, korang tengok ja la nanti amacam 
kesudahan blog aku ni. Hehehehe...

Hmmm, panjang sudah plak aku membebelz. Aku rehat dulu laaa. 
Senang2 nanti aku post cita laen lagi lak. 
Jaga diri tau dan dalam lindunganNya selalu. Muahhhhhxxxx2 ...

~~ 안녕히 주무세요~~


~ I'm fall in Love ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...