Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Friday, 19 April 2013

Segmen : Gadis Blogger DSLR


 

Nick Name: Atiqa Wahid
Warna tudung: #F52887
Warna Baju: #306EFF

Rakan di tag: Elyna Mirsada & Ain-Fazlin

Ok,siapa yang berminat tu klik2 saja 
banner cute tu. 

Thursday, 11 April 2013

Spa Kecantikan Menggunakan Siput Babi



Klinik kecantikan dan spa di seluruh Amerika Selatan dan Korea Selatan kini beralih dengan ekstrak siput yang dipercayai  baik untuk kulit. Makan dengan asid Glycolic dan elastin, rembesan siput melindungi kulit daripada luka, bakteria, dan berkuasa sinar UV, membuat gooeyness alam semula jadi sumber utama protein yang menghapuskan sel-sel mati dan menjana semula kulit.

                Biasanya klinik kecantikan menggunakan produk yang dibuat daripada bahan2 melekit, tetapi satu salon kecantikan di bandar Siberia Rusia Krasnoyarsk menggunakan siput babi dengan meletakkan siput tepat ke muka pelanggan mereka.

Rawatan melibatkan siput telah digunakan seawal Greece purba: Hippocrates dilaporkan ditetapkan campuran susu masam dan siput dihancurkan untuk radang kulit. Pada hari ini, ia dipasarkan sebagai tempat rawatan jerawat, dan penghilang parut, dan membakar penyembuh.

                “Ia adalah satu produk yang 100 peratus tulen dan semula jadi yang membolehkan mereka untuk menggantikan krim kulit kimia tipikal,” kata jurucakap Christian Plaut Andes Alam, yang menjual krim siput popular di Amerika Selatan. “Pengguna biasanya mesti membeli krim beberapa berasingan untuk mendapat manfaat yang sama.”

Wednesday, 10 April 2013

Semoga Hari Ini Lebih Baik Dari Kelmarin.



10 Perkara YAHUDI Tidak Mahu Kita Tahu!



1) Israel merupakan salah satu pembekal rokok terbesar dunia, namun rakyatnya tidak digalakkan menghisap rokok yang mereka cipta kerana mereka tahu akan bahana dalam kandungannya!.

2) Israel mempunyai kepakaran dalam mencipta vaksin dan mahir dalam ilmu perubatan, namun ilmu itu hanya untuk orang luar, kerana mereka tahu bahan kimia yang terdapat dalam ubat akan merosakkan untuk satu jangka masa panjang. Penduduk israel sendiri menggunakan Habbatus Sauda dalam perubatan harian.

3) Taktik kaum ibu di Israel ketika mengandung ialah si ibu/ isteri akan mendengar si suami membaca, menyanyi atau mereka akan menyelesaikan masalah matematik bersama-sama untuk mendapat bayi yang bijak dan petah kerana pada ketika ini fikiran dan perasaan si isteri adalah bersambungan dengan anak dalam kandungan berbanding anda bercakap padanya di perut.

4) McDonald di israel telah membuat pengubahsuaian contohnya dari segi minuman. Mereka menggantikan kopi berkafein kepada teh yang mengandungi polyphenols, iaitu unsur kimia yang berfungsi sebagai antioksidan berkekuatan besar untuk membuang sel rosak dan mencegah kanser. Kita disini masih lagi menggunakan KAFEIN BERBAHAYA!

5) Di Israel, mereka akan memakan buah-buahan dahulu sebelum memakan makanan utama. Ini kerana hakikatnya dengan memakan hidangan kabohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian buah buahan akan menyebabkan kita merasa ngantuk dan lemah dan payah untuk memahami pelajaran disekolah. Sedangkan disini kita dimomokkan dengan memakan buah-buahan sebagai pencuci mulut.

6) Israel terus melakukan berbagai usaha untuk menghancurkan Masjid Al Aqsha dan Qubah Shakhrah sejak 50 tahun yang lalu dengan menggali bawah tanah masjid tersebut agar runtuh dengan sendirinya?

7) Majoriti buku sejarah di dunia mengatakan Negara-negara Arab yang menyerang Israel terlebih dahulu pada perang tahun 1967? Padahal faktanya, Israel yang menyerang Negara-negara Arab terlebih dahulu kemudian mereka merebut kota Al Quds dan Tebing Barat? Tetapi mereka mengatakan serangannya itu adalah serangan untuk menjaga diri dan antisipasi?

8 ) Di Palestin, penduduk kristian Palestin dan Palestin Muslim bersatu melawan penjajah yahudi

9) Pelajar-pelajar di sekolah dilatih dengan taktik ketenteraan dalam bersukan seperti menembak dan mamanah bagi melatih otak memfokus sesuatu perkara dan mempersiapkan diri jika perkhidmatan diperlukan dimasa akan datang.

10) Hosni Mubarak merupakan tulang belakang Israel dan Amerika selama 30 tahun!

Tuesday, 9 April 2013

Sejarah Terciptanya Rokok



PETUA MELAYAN ISTERI





Ini kena dengan time gini. Time masing2 sudah ngantuk mahu tidur.

1. Sebelum tidur, peluk dan cium isteri. Tidak semestinya cium di mulut tetapi di dahi, di pipi atau mana² bahagian yang biasa dicium.

2. Kemudian, lafazkan ucapan "I love you". Kalau nak cakap “Abang cintakan Ayang” pun boleh tapi sudah jadi budaya kita agaknya nak sebut "I love you" lebih mudah.

3. Renung wajahnya. Berikan renungan seolah itu kali terkhir untuk anda melihatnya. Kemudian belailah rambutnya.

4. Cuba nyanyikan lagu paling romantis untuk dia. Kalau rasa suara tidak sedap, boleh dengarkan lagu yang sebegitu sambil katakan lagu itu kamu tujukan khas untuknya.

5. Jika masih ada masa, ulang cerita tentang zaman sebelum berkahwin atau zaman bulan madu. Jangan cerita semua. Satu hari ungkit satu cerita tapi yang seronok sajalah. Jangan ungkit masa bergaduh pula.

6. Ajak dia berbicara tentang anak dan keluarga. Ceritakan apa yang dia sudah lakukan untuk kamu dan kamu amat berterima kasih dengan perbuatannya.

7. Kalau mampu, ceritalah tentang isteri² Rasulullah SAW dan bagaimana mereka menghadapi cabaran.

8. Tidurlah dalam keadan berpelukan. Biarlah dia berbantalkan lengan, dada atau bahu kamu. Sebenarnya ada banyak lagi yang boleh diperbuat. Tidak semestinya berakhir dengan hubungan intim.

Insya-Allah, bila isteri kamu tahu yang kamu betul² sayangkan dia, layanannya juga akan menjadi lebih baik. Bila layanannya baik, kamu mahu pasang lain pun jadi ragu² sebab bimbang yang baru kamu dapat tidak sehebat isteri kamu sekarang.

Renung2kan dan selamat mempraktikkan ( bagi yang sudah berkahwin k.. ). Hehehehehe.

Saturday, 6 April 2013

10 Tips Memanjangkan Umur Bateri Laptop



Bagi pengguna komputer riba atau laptop, penggunaan bateri adalah satu kemestian jika tiada bekalan elektrik. Adakah anda tahu jangka hayat sesebuah bateri bergantung kepada penggunaan harian? Untuk memastikan bateri itu boleh digunakan dalam jangka masa yang lama memerlukan anda tahu cara penjagaannya. Artikel ini adalah 10 tips penjagaan, bagaimana cara untuk memanjangkan hayat sesebuat bateri dan prestasi bateri tersebut.

>>> 1. Charger/AC Power
Jika anda berada dirumah, memang digalakkan untuk menggunakan AC Power selain dari menggunakan sumber elektrik yang berpunca dari bateri. Carilah tempat yang berdekatan dengan sumber elektrik sebelum menggunakan laptop. Disarankan agar bila komputer riba menggunakan punca AC Power, maka tanggalkan bateri dari kpmputer riba untuk memelihara jangka hayat bateri tersebut.

>>> 2. Kawal Suhu Laptop
Jika anda menggunakan bateri, pastikan suhu komputer riba tidak terlalu panas. Jika suhu terlalu tinggi/panas, ini akan menyebabkan kipas dibahagian bawah komputer riba akan berpusing lebih pantas daripada biasa. Selain daripada itu, anda perlu memastikan ruang pengudaraan tidak terhalang dengan kotoran ataupun terlalu rapat dengan permukaan meja/alas komputer riba. Ini akan menyebabkan udara panas yang terhasil akan berada disekitar itu sahaja. Sebaik-baik, condongkan komputer riba anda untuk memberi ruangan udara yang luas.

>>> 3. Kawal Kelajuan CPU
Anda boleh mengawal/mengurangkan kelajuan CPU semasa menggunakan bateri. Untuk melakukan sedemikian, anda perlu ke Control Panel dan pilih Power Options. Anda boleh memilih sama ada untuk menggunakan pilihan Balanced, Power Saver atau pun Custom (Change Plan Settings).

>>> 4. Tambah RAM
Kekurangan RAM juga boleh menyebabkan jangka masa penggunaan bateri berkurang. Ini kerana jika RAM mengalami ‘Low Amount’, CPU akan membuat satu virtual memory didalam hard disk. Jika CPU perlu mengakses virtual memory yang terdapat didalam hard disk tersebut, ia memerlukan sumber kuasa yang banyak.

>>> 5. Guna Hibernation Mode
Jika korang mahu meninggalkan laptop korang dalam keadaan terpasang, aku cadangkan korang guna Hibernation Mode. Jika korang hanya melakukan Standby, penggunaan kuasa lebih banyak jika dibandingkan semasa laptop didalam keadaan Hibernate.

>>> 6. Kurangkan Kecerahan Skrin
LCD screen dan hard disk adalah komponen yang menggunakan kuasa elektrik paling banyak jika dibandingkan dengan komponen lain. Matikan skrin LCD jika tidak menggunakannya. Selain itu, korang boleh mengurangkan kecerahan skrin tersebut melalui kekunci tambahan yang terdapat pada komputer riba. Ia akan mengurangkan penggunaan bateri dan dapat menjaga mata anda juga.

>>> 7. Kurangkan Penggunaan Hardware Dalaman
Apa yang dimaksud hardware dalaman? Ianya adalah peranti bluetooth, wireless, dan infrared. Jika tidak digunakan, sila tutp aplikasi tersebut.

>>> 8. UnPlug Peranti Luaran (External Device)
Penggunaan external hard disk, USB drive, USB keyboard dan USB mouse, adalah salah satu punca yang mempercepatkan lagi pengurangan kuasa bateri. Jadi, kalau hendak digunakan dalam jangka masa yang lama, unplugkan ia.

>>> 9. Matikan Jadual Tugasan (Scheduled Tasks)
Apa yang dimaksudkan dengan jadual tugasan? Matikan semua kemaskini/update yang sedang berjalan. Ini kerana, untuk mendapatkan kemaskini terbaru terhadap aplikasi tersebut, ia menyemak data yang telah dipasang pada sistem anda. Jadi, lebih banyak kerja yang dilakukan, lebih banyak kuasa akan dihabiskan.

>>> 10. Matikan Aplikasi Yang Tidak Perlu
Pastikan anda mematikan aplikasi yang tidak digunakan untuk mengurangkan bebanan kepada CPU. Lebih banyak bebanan CPU, lebih banyak kuasa bateri digunakan. Semak pada System Tray untuk memastikan aplikasi yang perlu sahaja. Selain itu, elakkan penggunaan aplikasi yang memerlukan pemprosesan yang tinggi. Bermain permainan yang memerlukan grafik, audio, RAM, dan kekunci harus dielakkan semasa dalam mode bateri.

Thursday, 4 April 2013

10 Sebab Jepun Mencapai Kemajuan.




1. Di Jepun di ajar pada awal sekolah rendah sehingga darjah enam dengan satu matapelajaran yang dinamakann “Jalan kearah Akhlak” dimana pelajar mempelajari akhlak/etika dan cara berdepan dengan orang.

2. Tidak ada kegagalan/failure pada awal sekolah rendah sehingga ke peringkat tiga pertengahan, kerana objektifnya ialah mendidik dan menanamkan konsep dan pembentukan pribadi/watak, bukan sahaja pendidikan dan indoktrinasi(dictation).

3. Jepun walaupun salah satu Negara terkaya didunia, mereka tidak mempunyai orang gaji (servants), ibu dan bapa bertanggungjawab di rumah dan keatas anak-anak mereka.

4. Kanak-kanak Jepun membersihkan sekolah mereka setiap hari selama 20min bersama-sama guru mereka. Faktor ini membawa kearah kemunculan generasi Jepun yang sederhana dan minat kearah kebersihan.

5. Kanak-kanak di sekolah akan membawa berus gigi yang telah di “disinfected”/sterilkan, dan mereka membersihkan gigi mereka disekolah setiap kali lepas makan bagi mengekalkan kesihatan pada usia yang muda.

6. Pengetua sekolah akan memakan makanan pelajarnya selama setengah jam bagi memastikan keselamatan mereka, kerana pengetua menganggap pelajar adalah masa depan Jepun yang perlu diberi perlindungan.

7. Pekerja pembersihan di Jepun digelar sebagai “Jurutera Kesihatan” yang gajinya sebanyak 5000 hingga 8000 USD sebulan, tertakluk kepada ujian bertulis dan lisan.

8. Di larangan mengunakan handphone didalam tren/keretapi, restoran dan tempat-tempat yang tertutup, dan dinamakan status ‘silent’ di handphone sebagai “akhlak/etika”

9. Jika anda pergi ke restauran buffet di Jepun, anda akan dapati bahawa setiap orang akan mengambil makanan dengan kadar yang di perlukan sahaja, dan tidak akan meninggalkan apa-apa makanan diatas pingan.

10. Kadar kelambatan keretapi/tren adalah sebanyak 7 saat sahaja dalam satu tahun, ini kerana mereka adalah orang yang tahu akan nilai masa, dan gemar kepada ketepatan saat dan minit.


Bila la di Malaysia di wujudkan macam ni? Hehehehe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...