Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Tuesday, 29 May 2012

Konvokesyenku Yang Grand Tapi ...



Hadoiii, sakit kepala aku fikir benda ni. Semua orang  
excited mau konvo bila habis study, termasuk la aku 
sendiri sebenarnya. Masalahnya sekarang, belanja 
mau pegi konvo tu yang buat nerves 
 sikit. Aku takut amacam mau bagitau 
dengan orang tua aku.
0.o


Mula2, pihak kolej announce konvo kami 
kena buat di Sabah.Ok la, tidak perlu keluar duit beli tiket bagai. 
Sekalinya, dapat berita baru ... Konvo kena buat di Kehelll.
Putrajaya International Convention Center 
tu weiiii ... Nama memang grand la kan tapi belanja semua tu???
Kalau aku sudah kerja tidak apa la juga.
Boley tolong2 cover tiket.
Nerves aku. =.='

Tidak apa la, positif2 ... Mungkin ada hikmah 
semua ni. Aminnnnn ... (^_^)V

Tuesday, 22 May 2012

SEGMEN : Saya Nak Doodle Polka Dot !



Best la ada yang sudi bagi doodle free.
Korang pon mau doodles free?
Kelik belog cemoy Busyra Takiyudin saja.

 Nama :: Atiqa Wahid
Warna Tudung :: #FF00FF
Warna Kasut :: #0040FF


 Tarikh tutup : 23 Mei 2012 - 11.59 malam.


Orang bertuah ::



 

Keistimewaan & Kelebihan Bulan Rejab


 

  Keistimewaan Bulan Rejab :.
  1. Di dalam bulan lain Allah membalas amalan umat-Nya 10 kali, tetapi di dalan bulan Rejab Allah akan membalas amalan umat-Nya 70 kali.
  2. Sesiapa meminta ampun ( beristighfar ) pada pagi dan petang 70 atau 100 kali di dalam bulan Rejab, diharamkan tubuhnya daripada api neraka.
  3. Rejab bulan Allah, Sya’aban bulan Rasulullah. S.A.W, Ramadhan bulan umat Rasulullah S.A.W. 
  4. Rejab adalah bulan menabur benih, Sya’aban bulan menyiram tanaman manakala Ramadhan bulan menuai. 
  5. Amalan di dalam bulan Rejab menyucikan badan, Sya’aban menyucikan hati manakala Ramadhan menyucikan roh. 
  6. Rejab adalah bulan Maghfirah ( keampunan ), Sya’aban bulan syafaat manakala Ramadhan bulan menggandakan kebajikan. 
  7. Rejab adalah bulan taubat, Sya’aban bulan muhibbah manakala Ramadhan bulan dilimpahi pahala amalan yang banyak. 
  8. Pahala amalan baik di dalam bulan Rejab diganda 70 pahala, Sya’aban diganda 700 pahala dan Ramadhan diganda 1,000 pahala.

Kelebihan Bulan Rejab:
  1. "Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari Qiamat". :: Sabda Rasulullah SAW ( Al-Hadis)
  2. Kemuliaan Bulan Rejab dengan malam Israk Mikrajnya, Syaaban dengan malam nisfunya dan Ramadhan dengan Lailatul-Qadarnya.
  3. Malam Awal Rejab mustajab doanya ( dalam kitab Raudhoh Imam Nawawi )
  4. Puasa sehari dalam bulan Rejab mendapat syurga yang tertinggi (Firdaus). 
  5. Puasa 2 hari dilipat gandakan pahalanya.(Al-Hadis)
  6. Puasa 3 hari dalam bulan Rejab dijadikan parit yang panjang yang menghalangkan dia ke neraka ( panjangnya setahun perjalanan. ( Al-Hadis)
  7. Puasa 4 hari dalam bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah dajal di hari Qiamat. (Al-Hadis)
  8. Puasa 5 hari pada bulan Rejab , aman daripada azab kubur. 
  9. Puasa 6 hari pada bulan Rejab keluar dari kubur bercahaya mukanya ( Al-Hadis)
  10. Puasa 7 hari pada bulan Rejab ditutup daripadanya tujuh pintu neraka.(Al-Hadis)
  11. Puasa 8 hari pada bulan Rejab dibuka baginya lapan pintu syurga (Al-Hadis).

Beberapa amalan lain yang baik dilakukan dalam bulan Rejab:
  1. Menyucikan diri daripada dosa dengan bertaubat dan memohon ampun.
  2. Membersihkan hati yang lalai dan alpa melalui amalan istighfar dan zikir.
  3. Mendekatkan diri kepada Allah dengan menunaikan solat.
  4. Memohon keselamatan dan kesejahteraan dengan berselawat dan berdoa kepada-Nya.
  5. Menginsafkan diri dengan membaca kisah teladan perjuangan Rasulullah S.A.W. dan sirah Islam lain.

Monday, 21 May 2012

Akhirnya Aku Kahwin



Hahhhh, lama juga la teda buat cita pasal novel ni kan?
Kali ni aku share cita pasal novel tajuk 
"Akhirnya Aku Kahwin".

Penulisan dia ni, best. Kata ganti nama macam 
tu yang best. Terasa kita yang ada dalam cita novel 
tu tapi ada sedikit kebudak-budakan 
juga la. Kadang terlalu manja 
la pula.Tidak tahu la kalau ini 
taste korang kan.
Hehehehehe.

Novel lain, selalu kita di bagi watak 
gadis yang cantik, slim ala2 Miss World gitu 
tapi tuk novel ni, watak 
yang penulis bagi, sorang yang gemuk 
comey. Kelainan. =)
















Sunday, 20 May 2012

Kebaikan Minuman Coca Cola.



Halluw2 ... Aku mau share info pasal Cocola ni, sesapa 
yang minat gilak minum cocola ni, mehhh ... 
Baca entry aku kali ni. Aku 
cerita pasal "kebaikan" 
Cocola. Hukhukhuk.

11 Kelebihan Coca - Cola.
  1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!
  2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?
  3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!
  4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.
  5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.
  6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.
  7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!
  8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!
  9. Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.
  10. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!
  11. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah.

Segmen : Sape Nak Dudel Free?




Sangat Happy ada segmen dudel free 
macam ni. Korang? Kalau rasa 
mau dudel free ni jugak, 
klik ja banner tu.

Nama pendek :: Atiqa
Warna :: #0000FF & #FF00FF

Tag :: 

Saturday, 19 May 2012

Keliru Final Bola vs Final Mania.



Adoyaiiii ... Aku keliru la mo tengok final bola, 
Kelantan vs Sime Darby 
atau pon final Mania. Kalau ada 2 tv tidak apa la,
boley pasang sebelah-menyebelah. 
Hahahahahaha.


Pening2, mo juga tengok bola. Harap2 pasukan 
peveret menang sebab nanti 
biru muka kena gelak dengan si dia. 
Hancusss masa depan.
( Uikkk, apa kaitan??? )
Hahahahahaha.

Ada sesapa yang boley bagi pendapat??? (^_^)V

Thursday, 17 May 2012

Segmen : Bloglist Gulahatichabi By Dini



Jommm Jommm Jommm ...
Mari bah, kita join segmen Cik Dini ni.
Sapa yang minat, klik2 banner tu jewww.
Amacam, senang kan?
Expire date:  27. Mei. 2012
Peace yoooo ...
Bye.

Monday, 14 May 2012

SEGMEN WOW! : Header Saya AWESOME!



Klik banner untuk join
SEGMEN WOW! : Header Saya AWESOME!

Huhhh, AWESOME kan header aku ni,
 high heels uols ... Hahaha.
 Header ni aku buat hasil usaha 
kreativiti aku sendiri taww.

Segmen ni tamat 
15 Mei 2012

Jam
2.02 pm
 

Saturday, 12 May 2012

GEMPAR :: Rahsia Tersembunyi Pada Alamat Web Blogspot.



Aku dapat info dari blogger lain.
berkenaan alamat blog yang di manipulasi.
Bagaimana mereka / yahudi manipulasi alamat blog kita?
Buka link blog dibawah.


buka 1 lagi browser lain dan buka pula link dibawah
  

Apa bezanya? 
Huruf "s" pada perkataan blogspot dibuang & kamu
akan terkejut kerana ia akan 
membawa kamu kepada website 
"Mega Site of Bible Studies"

Ya, alamat blog kita sama dengan alamat kajian bible.
Cubalah alamat blog yang lain pula.
Buangkan sahaja huruf "s" pada perkataan blogspot, 
ia akan membawa kita kepada website bible yang sama. 
Pelik kan? Bagaimana mereka lakukan?

Siapa yg pernah guna IP Locator? 
Cuba ketahui dimana alamat blog anda di "host"kan...
caranya:
      • Pergi ke start> Run.
      • Taip dan tekan. 
      • Taipkan (letakla alamat blog anda). 
Maka akan keluarlah begini:

Ambil nombor IP yg tertera, iaitu: 209.85.175.132
seterusnya buka website IP locator http://smart-ip.net .
( Ini adalah salah satu dari banyak lagi web yg boleh locate nombor IP ).
Lepas tu masukkan nombor IP pada 
kotak nombor ip yg disediakan. 
Biasanya dia akan terus detect nombor IP komputer 
yang sedang anda gunakan seperti 
rajah dibawah.
Tekan "enter" atau butang "locate"
inilah keputusannya:
 Keputusan menunjukkan file hosting blog kita terletak di Amerika. 
Sekarang cuba pula ping alamat blog yang 
telah dibuang "s" pada 
perkataan blogspot. 
Anda akan dapati keputusan 
yang pelik iaitu:

Ya, request "timeout" ... 100% lost...
Cuba pulak ambil nombor IP tersebut & letak pada website IP locator tadi. 
Dapat pulak lokasi hosting tu di Amerika 
juga walaupon kita ping, semua lost (failed),
 tapi kita dapat kesan lokasi.

Huhhh, misteri sungguh. 
Apakah ini juga merupakan 1 lagi perangkap yahudi? 
Apakah ini juga salah satu perancangan 
rapi oleh mereka seperti di artikel SINI dan SINI JUGA?

Mungkin hanya pakar2 IT, 
hackers, penggodam sahaja yang tahu 
bagaimana mereka buat tapi segala 
perancangan mereka, 
tetap tidak akan dapat melawan 
perancangan dari Allah SWT. 
Wallahua'alam.
 ==========

Sesiapa yang mahu share, sila sebarkan. 
Tidak perlu minta izin. Ilmu ini datangnya dari Allah 
untuk setiap manusia.
:: SUMBER INFO::
http://khalifahalhidayah.blogspot.com/2012/05/rahsia-tersembunyi-pada-alamat-web.html

~ Happy Nurses Day ~




12. MAY. 2012
~ SELAMAT MENYAMBUT HARI JURURAWAT SEDUNIA ~


Tuuu ... Tuuuu ...
Sijil aku sebagai Jururawat Berdaftar. Jadi,
tahun ni boley la aku terima ucapan tu
tapi yang sedey, aku belom terima 
tawaran kerja dari mana2
 klinik atau pon hospital.
Uwaaaaa ...

Kalau di kata kan kelayakan
tidak mencukupi, rasanya aku sudah buat
sehabis baek tapi mungkin rezeki
aku yang belom sampai & Allah ada
perancangan yang lebey
baek untuk aku, kan?
Aminnnnn ...

Apa2 pon, aku ucapkan
Happy Nurses Day untuk semua 
jururawat di Malaysia ni.
Specially untuk mentor & idol aku, 
Miss Dorothy Wong & Mdm Paulina Gani.
Semua lecturer yang banyak 
berjasa. Semoga Tuhan 
yang membalas 
semua jasa2 kalian semua.








Friday, 11 May 2012

“SEGMEN BLOGWALKING DAN FOLLOWER DIARI FARISHA BULAN JUN”



Jom join segmen Farisha buat ni.
 Siapa yang bertuah akan masuk dalam 
bloglist Farisha bulan June.
Untung2 join segmen ni, boley juga 
tambah geng follower.

Syarat2 segmen ni mudah saja, try test baca 
bawah ni ...

1) WAJIB mempunyai Blog.
2) WAJIB menjadi follower blog Farisha
3) WAJIB buat entry di blog anda dengan tajuk “SEGMEN BLOGWALKING DAN FOLLOWER DIARI FARISHA BULAN JUN” dan backlink blog anda di ruangan komen segmen Farisha.
4) JANGAN LUPA Copy gambar Farisha buat tu.

Amacam, senang kan? 
Apa lagi, klik2 la gambar atas tu.
Skali klik, keluar blog Farisha.
Ajaib kan? (^_^)
Hahahahaha.

Thursday, 10 May 2012

Segmen: 50 ++ Blogger in Blogwalking List [Begin 10 May ]



Jom kita join segmen ni.
Sesapa yang berminat, klik saja 
tengah2 banner Naruto tu.
Nanti boley la 
tambah kenalan blogger. Yeahhh!!!
 
  • Syarat2 senang ja, tu di bawah.Tajuk haruslah Segmen: 50 ++ Blogger in Blogwalking list [Begin 10 May ]
  • Copy banner dan link kan ke sini 
  • Tak Payah buat entry , tag tu semua uwekkks ( sick  buat muntah hijau je). 
  • Nak Folo My blog?? Ikut anda   happy.
  • Hantar entry korang di kotak komen dibawah. (jangan lupa sertakan nickname). 
  • Tu je syarat dia (^_^) 

"Segmen ditutup bila mencapai 60 Ahli blogger dan list nama di bawah"

"Segmen: Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Ain!!!"





Aku mau masuk dalam bloglist Ain.
Korang, macamana?
Kalau minat, klik ja banner ain buat tu.
Comey kan?

Tarikh tutup: 20. Mei.2012

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan



Tadi aku jalan2 blogwalking & nampak 
dorang join segmen ni.
Best juga join kan?
Boley juga tambah follower.
Korang mau join, klik saja
header missZ atas tu.

Aku blogger asal dari Sabah.
Follower sehati sejiwa aku setakat ni 
 ada 250 orang. Thanxxx. (^_^)

Tarikh tutup: 16. Mei. 2012
Jam: 11.59 pm.

Ritual buang bayi dari atas bangunan






~ I believe I can fly ~


Lain bangsa, lain budaya & kepercayaan.
Tadi aku ternganga saja 
mulut dengar dari berita Tv3,
yang ajaran agama Hindu & Muslim 
di sebuah 
kampung Maharashtra
yang  terpencil negara India. 

Mereka mempercayai
 buang bayi dari atas bangunan
itu baik untuk kesihatan & membawa
 tuah kepada bayi itu.
Ritual ini sudah berlanjutan sejak 500 tahun 
dahulu. Ini mungkin kerana 
perkampungan ini terletak agak jauh
daripada luar bandar & menyebabkan
pengetahuan 
mereka agak terbatas.

Sedangkan menggoncang bayi pun ada komplikasi 
ini kan plak terbuang dari 
bangunan yang agak tinggi.
Dunia ... Dunia ...

Tuesday, 8 May 2012

Kebaikan Evening Primrose Oil


Selama ni aku berangan2 saja beli Evening Primrose. 
Aku dengar banyak kebaikan tuk pompuan.
Akhirnya,
 tadaaaaaaaaaaa ... 
Aku sudah beli. Best2.


EPO ni sejenis bunga liar yang berwarna 
kuning & digunakan
 sebagai bahan kesihatan 
sejak dari dulu lagi. 
EPO yang diperah daripada biji kaya dgan 
Asid Gamma-Linolenik ( GLA ) 
sejenis asid lemak yang diperlukan oleh kulit.

 Dalam beli EPO ni pon kena 
hati2 pilih sebab ada EPO yang di campur 
dengan lemak haiwan. Hati2 jika ada tertulis Bovine & Porcine  
kerana ia menggunakan lemak babi.
Bio-Life ni aku pilih sebab ada 
cakap Suitable For Vegetarians. Makan produk ni pon 
tidak la was-was plak ka?

Antara kebaikan EPO ni ialah ::
  • Membantu mengawal atur kitaran haid
  • Melegakan simptom Pra-Haid-sakit kepala, iritasi, sakit payudara, kejang perut & senggugut.
  • Mengurangkan simptom putus haid-panas badan, peluh sejuk, kemurungan & kekeringan faraj.
  • Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri ( bermanfaat kepada kulit kering ), berumur/berminyak.
  • Juga dapat melegakan alergik kulit & melegakan ekzema.
  • Memperbaiki rambut yang kering & rosak serta melegakan kulit kepala yang gatal.
  • Menguatkan kuku yang mudah patah & yang mengelupas.

Friday, 4 May 2012

Angsa Ganas Terus Menganas ... Warghhh ...


 
Yeahhhhhhhhhh2 ... Angsa Ganas menang !!!!!!!!
51% berbanding Beruang Comel, 49%.
Hahahahaha ... Aku minat betol dengan group Angsa Ganas ni.
Mula2 takut jugak kalah bila Zizan teda tapi
tanpa Zizan, Group peveret 
aku tetap menang. 
Huuu Yeahhhh2.

Thursday, 3 May 2012

Bob Kuman Meninggal Dunia



Aku tadi terbaca berita pasal Bob Kuman 
yang telah meninggal dunia 4.38pm hari ini.
Dari Allah kita datang & kepada Allah jugak kita kembali.
Al-Fatihah untuk arwah.


Ketahuilah wahai saudaraku, bahawa sesungguhnya 
mati itu adalah benar,
memasuki liang kubur juga benar,
soalan Mungkar dan Nakir dalam kubur adalah benar,
dibangkitkan semula semua manusia untuk diperiksa 
segala amalannya juga adalah benar,
melalui titian sirat, balasan nikmat syurga dan siksa api neraka 
semuanya adalah benar belaka, 
dan tetap akan berlaku dan bahawasanya hari kiamat 
tetap akan tiba tanpa syak dan ragu-ragu lagi,
maka Allah akan menghidupkan kita 
semula sekalian manusia.


Wednesday, 2 May 2012

"Segmen 1: Linda Cari Bloglist Mei"



Trimasss dengan line tenet hari ni,
dari bertatih2 sudah dapat lari2 anak. Hahahahaha.
Jadi, boley la aku blogwalking 
& follow blog member yang laen. 
Yaaa dakkk? Hehehehhe.

Aku nampak pulak segmen 
blogger Linda buat ni.
Benda baek macam ni, bagus juga join kan?
Syarat senang ja, bagi 
kritikan membina blog linda.

Pendapat aku la, blog Linda sudah comey.
Ringkas, senang loading. Hehehehe.
Kalau mau, boleh tambah apa2 
widget lagi. Sidebar B2B tu, ada
code yang terkeluar. =)

Sesapa yang minat, klik saja header
Linda buat tu. Senang kan?
Cekidautttt ... ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...