Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Sunday, 12 February 2012

AKu Ingin Setabah Alisa Delisa


Baru2 ni aku online tanpa ada gangguan dengan line pon lancar clear ja. Best. Fikir la, bila line ok macam ni best tengok muvie online di Youtube ja ( tanpa perlu bayaran okeyyyyy ). Mula2 hajat mau tengok la muvie Lisa Surihani dengan Mia sarah yang cute tu tapi sudah kena private la plak. Tiada peluang mau tengok free, tiada rezeki. =p
( Tidak apa, kita cari muvie laen plak ). Fikir2 macam tiada pula bah yang best. Tetiba ingat pasal Astro 1st tu. Oleh sebab mau free juga, terus cari muvie tajuk...
"HAFALAN SHALAT DELISA" 
Mula2 tu macam tidak best tapi lama2 tertarik juga mau tengok sampai habis. Meremang bulu roma tengok muvie ni. Bukan sebab cita hantu2 atau mistik yang ntah apa2 dengan kadang tidak masuk akal tu 
( padahal takut2 sket ^__^) tapi banyak pengajaran dalam muvie ni. Bila tengok cita ni memang best tapi bila cari di Google lagi, rupanya muvie ni kena ambik dari novel dan cita ni kalau sudah di muvie kan, memang sudah banyak yang kena cut tapi tidak apa la. Yang penting maksud tu sampai dan mesej tu ada...

~> HATI SELALU KENA IKHLAS <~

:: Sinopsis cita tu ::

Begini ceritanya, si Alisa Delisa kanak2 comey yang riang ni berumur baru mencecah lima tahun. Dia hidup dalam keluarga yang sangat2 bahagia, dia cuba menghafal bacaan dalam solat dengan bantuan ummi dan kakak2nya. Kalau Delisa mampu menyudahkan hafalan solat tu, ummi nya bagi hadiah seutas rantai leher. Abi nya pula bagi basikal.

Namun Allah lebih tahu apa yang lebih baik untuk hamba2Nya. Tsunami datang menarik senyuman pada wajah Delisa di saat Delisa kusyuk mengerjakan solat, 

mengingati nasihat ustaznya dalam pengajian Delisa terus saja mengerjakan solat tanpa menghiraukan keadaan sekeliling. 

Tsunami mengambil segala-galanya, keluarga juga kaki kecilnya yang di sangka Delisa hanyut di bawa ombak. Yang tinggal meneruskan hidup, hanya dia dan abi nya, dan dalam keadaan sebegitu tanpa ummi dan kakak2nya apakah Delisa mampu tetap tersenyum seperti dulu2, terpelihara imannya dan menyudahkan hafalan solatnya? Kamu mau tahu apa kesudahannya? Kamu cari la sendiri sebab nanti tidak saspen ( padahal mungkin ada sudah yang dapat jangka kesudahannya ni kan? Hahahaha ).


Besttt...


Delisa Sayang Ummi Kerana Allah!!!

Delisa ( Chantiq Schagerl )
   


~ Anak2 kecik umpama kain putih ~

0 Orang Budak Sporting Laaa..:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...