Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Tuesday, 8 May 2012

Kebaikan Evening Primrose Oil


Selama ni aku berangan2 saja beli Evening Primrose. 
Aku dengar banyak kebaikan tuk pompuan.
Akhirnya,
 tadaaaaaaaaaaa ... 
Aku sudah beli. Best2.


EPO ni sejenis bunga liar yang berwarna 
kuning & digunakan
 sebagai bahan kesihatan 
sejak dari dulu lagi. 
EPO yang diperah daripada biji kaya dgan 
Asid Gamma-Linolenik ( GLA ) 
sejenis asid lemak yang diperlukan oleh kulit.

 Dalam beli EPO ni pon kena 
hati2 pilih sebab ada EPO yang di campur 
dengan lemak haiwan. Hati2 jika ada tertulis Bovine & Porcine  
kerana ia menggunakan lemak babi.
Bio-Life ni aku pilih sebab ada 
cakap Suitable For Vegetarians. Makan produk ni pon 
tidak la was-was plak ka?

Antara kebaikan EPO ni ialah ::
  • Membantu mengawal atur kitaran haid
  • Melegakan simptom Pra-Haid-sakit kepala, iritasi, sakit payudara, kejang perut & senggugut.
  • Mengurangkan simptom putus haid-panas badan, peluh sejuk, kemurungan & kekeringan faraj.
  • Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri ( bermanfaat kepada kulit kering ), berumur/berminyak.
  • Juga dapat melegakan alergik kulit & melegakan ekzema.
  • Memperbaiki rambut yang kering & rosak serta melegakan kulit kepala yang gatal.
  • Menguatkan kuku yang mudah patah & yang mengelupas.

6 Orang Budak Sporting Laaa..:

Natasha said...

salam..
brape harge ek sis?
(=

Atiqa_Wahid said...

@Natasha
Ada mcm2 brand, lain hrga tpi yg sy ambik ni ... ke3 botol tu hrga RM86 ja. B'baloi kan? xD

Golden Lounge said...

Salam kenal..eyy cuba GLA shaklee nak? better than EPO..IMHO.. :)) ce baca kat blog saya
http://goldenlounge.blogspot.com/2012/11/gla-shaklee.html

Anonymous said...

Sorry miss..bovine tu mmg babi ka?

Anonymous said...

Bovine sumber dari lembu. Porcine sumber dari babi.

Anonymous said...

knp mkn epo ni jrwt mkin byk eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...