Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Saturday, 12 May 2012

GEMPAR :: Rahsia Tersembunyi Pada Alamat Web Blogspot.



Aku dapat info dari blogger lain.
berkenaan alamat blog yang di manipulasi.
Bagaimana mereka / yahudi manipulasi alamat blog kita?
Buka link blog dibawah.


buka 1 lagi browser lain dan buka pula link dibawah
  

Apa bezanya? 
Huruf "s" pada perkataan blogspot dibuang & kamu
akan terkejut kerana ia akan 
membawa kamu kepada website 
"Mega Site of Bible Studies"

Ya, alamat blog kita sama dengan alamat kajian bible.
Cubalah alamat blog yang lain pula.
Buangkan sahaja huruf "s" pada perkataan blogspot, 
ia akan membawa kita kepada website bible yang sama. 
Pelik kan? Bagaimana mereka lakukan?

Siapa yg pernah guna IP Locator? 
Cuba ketahui dimana alamat blog anda di "host"kan...
caranya:
      • Pergi ke start> Run.
      • Taip dan tekan. 
      • Taipkan (letakla alamat blog anda). 
Maka akan keluarlah begini:

Ambil nombor IP yg tertera, iaitu: 209.85.175.132
seterusnya buka website IP locator http://smart-ip.net .
( Ini adalah salah satu dari banyak lagi web yg boleh locate nombor IP ).
Lepas tu masukkan nombor IP pada 
kotak nombor ip yg disediakan. 
Biasanya dia akan terus detect nombor IP komputer 
yang sedang anda gunakan seperti 
rajah dibawah.
Tekan "enter" atau butang "locate"
inilah keputusannya:
 Keputusan menunjukkan file hosting blog kita terletak di Amerika. 
Sekarang cuba pula ping alamat blog yang 
telah dibuang "s" pada 
perkataan blogspot. 
Anda akan dapati keputusan 
yang pelik iaitu:

Ya, request "timeout" ... 100% lost...
Cuba pulak ambil nombor IP tersebut & letak pada website IP locator tadi. 
Dapat pulak lokasi hosting tu di Amerika 
juga walaupon kita ping, semua lost (failed),
 tapi kita dapat kesan lokasi.

Huhhh, misteri sungguh. 
Apakah ini juga merupakan 1 lagi perangkap yahudi? 
Apakah ini juga salah satu perancangan 
rapi oleh mereka seperti di artikel SINI dan SINI JUGA?

Mungkin hanya pakar2 IT, 
hackers, penggodam sahaja yang tahu 
bagaimana mereka buat tapi segala 
perancangan mereka, 
tetap tidak akan dapat melawan 
perancangan dari Allah SWT. 
Wallahua'alam.
 ==========

Sesiapa yang mahu share, sila sebarkan. 
Tidak perlu minta izin. Ilmu ini datangnya dari Allah 
untuk setiap manusia.
:: SUMBER INFO::
http://khalifahalhidayah.blogspot.com/2012/05/rahsia-tersembunyi-pada-alamat-web.html

15 Orang Budak Sporting Laaa..:

mencari pelangi said...

oooo baru taw.. apa laa yahudi nihh, ceyhh.. thanx for da info keyh :)

Atiqa_Wahid said...

@mencari pelangi
Xtau la, byk sgt muslihat dorg ni. Share info penting. =)

Fiza Diaries said...

nice info.. ada saja muslihat Yahudi nak jatuhkan umat Islam..btw, thanks for the sharing.. :)

Norzie hany said...

Tq for sharing.

Atiqa_Wahid said...

@Fiza Diaries
Sharing is caring ... =)

Atiqa_Wahid said...

@Norzie hany
Most welcome dear. =)

Hanif said...

Thanks for great info!!!
Bahaya ini ...nak share dan email kat kawan2..
Nanti I kasi letak URL blog kiut ini sekali...dalam email.
Thanks

keli menari said...

huuu ape jadi ni..bahaya2..
thanks sharing~

Atiqa_Wahid said...

@Hanif
Most welcome. Sharing info penting. =)

Atiqa_Wahid said...

@keli menari
Yuppp, bahaya2. Sebarkan info ni. =)

putryteya said...

err , takutnye . Hemmm , :(

Atiqa_Wahid said...

@putryteya
Ya, macam2 muslihat Yahudi. =)

deqjamucuxx said...

ha.ah la tiqa . mmber ade bg tau . tp xpenah usha pown :)

deqjamucuxx said...

tiqa . deqja amik yer . deqja mntak izin jgk :)

Atiqa_Wahid said...

@deqjamucuxx
Xpa, ambik ja. Sy pon share dari blogger laen jg. Hmmm, bahaya mainan yahudi ni. Sy pon bru tau. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...