Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Monday, 30 September 2013

Rumah Terbalik Di Sabah. Akhirnya Ku Jejak Kaki Disana.



Tadaaaaaaaaaaa.. Rumah Terbalik di Sabah.
Lama aku plan jalan-jalan sana,akhirnya minggu lalu-lalu 
tertunai hajat. Jalan dengan kawan.
( Thanks kawan sebab sudi temankan )
Hehehe.

Tiket masuk RM10 seorang untuk orang dewasa,
kanak-kanak lupa tanya pula sebab 
kami tiada bawa budak-budak. Hahaha.
Upsss,sorry.

Masuk dalam tu turn by turn,sementara tunggu group lain 
dalam rumah tu group kami snap2 di luar rumah. 
Hasilnya ada la beberapa keping gambar 
ni... 


Hurmmmm,putus kaki aku sini kan.
Kesian kaki aku.
( Kepada si kawan,thanks sebab kaki saya putus )
Marah ka tu? Hahahaha.


Tengah2 panas ni aku bergambar sana,
semangat juga lah kan. Hahaha.
Rugi kalau lepas peluang.



Lagi gambar sudut dari tepi rumah.
Kreatif juga dorang kan.
Oh ya,menurut guide kami hari tu.. Rumah ni siap di 
bina dengan belanja 1.4 juta. 
Fuyohhh.

Ok,sebelum masuk rumah tu kena ketuk gong 3 kali 
sebagai simbolik itu loceng pintu rumah.
( Kawan,lupa pula kita ambil gambar gong kan ) 
 Alaaaa..

Mengikut cerita,kononnya rumah ni tinggal sepasang 
suami isteri dengan seorang anak lelaki.
Anak lelaki dorang ni punya lah 
nakal sampai kononnya rumah dorang terbalik.
Dahsyattt. O.o


Nasib baik aku ni tidak pandai kayuh basikal..
Kalau tidakkk.. Hmmmm..
Hahhh,ni pintu belakang rumah tu pula.
Sorry,dalam rumah tu tidak boleh 
snap2. Nanti kena denda RM100 per picture
Huhhh,serammm. Kikikiki..


Ni rumah tu sudut sebelah lagi pula.
Sorry,gambar si kawan terpaksa tidak di upload 
memandangkan dia seorang pemalu.
Ya ka tu? Pemalu lah sangat.
Hahahaha.

Ok lah,itu saja la yang aku dapat share 
pasal rumah terbalik ni. Siapa belum datang 
sana tu,plan lah datang ( kaa aku yang terlambat datang sna ni ). 
Orang tanya kita tidak lah malu2 
cakap BELUM pernah jalan sana. Hehehe.
Kan.. Kan.. Kan..?

Psttt.. Selepas aku tengok balik gambar ni,aku 
dapat idea untuk buat 1 rumah macam ni 
tapi kali ni aku buat RUMAH MIRING pula. 
Rasa2nya,ada kah orang datang tengok tu aa..???

0 Orang Budak Sporting Laaa..:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...