Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Wednesday, 25 July 2012

Aku Rindu Sahabat


Kita semua kalau boleh mau cari sahabat 
yang boleh share suka duka tapi sekarang ni memang 
susah mau cari kawan yang betul2 boleh 
di gelar sahabat kan?
Ohhhh, dunia2.

Aku selalu fikir aku ni mau jadi seorang sahabat dan 
berharap aku pun dapat sahabat. Aku 
sebaik yang boleh tapi si kawan tu macam 
ambik kesempatan pula. Dia ingat 
aku si bodoh2?? Huhhh ...

Aku jenis yang cepat percaya dengan orang, 
walaupun berkali aku kena. Aku set dalam otak aku, 'tidak 
baik bersangka buruk dengan orang'. Jadinya, 
aku balik2 terkena tapi aku bukan la 
orang yang terlampau 'lurus'.

Aku bila kenal dengan orang tu, aku sudah biasa sikittt 
mula la aku cerita yang macam kenal 10 tahun. 
Aku memang jenis yang suka berterus-terang 
& mudah percaya apa si 
kawan tu cakap.

Last2, aku sedar sendiri yang aku ni sudah terpercaya 
si kawan yang bukan sahabat aku rupanya. 
Adusss, jadi baik salah ... 
Jadi jahat lagi la double trouble bahaya.
Apa pilihan yang ada? 
Sedihnya ...



2 Orang Budak Sporting Laaa..:

adibahfaizah said...

Sekarang susah nak kenal mana satu kaca, mana satu permata, kan :)

Atiqa_Wahid said...

@adibahfaizah
Ya,silap pilih dapat kaca plak ... =(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...