Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Sunday, 23 December 2012

Awas FreeImageHosting BerMALWARE.



Uwaaaaaaaa.. Blog aku kena jangkitan Malware lah pula.
Kalau seorang yang report tidak apa lah juga tapi 
aku heran bila dua orang report dengan aku 
benda yang sama. BLOG AKU ADA 
MALWARE!!! Tidak senang aku 
baring. Hurmmmm..

Sebelum aku betul2 faham,aku godek2 tutorial d Google. Banyak cara aku
 try test. Salah satu WEBMASTER TOOL tapi hasil cari di 
Webmaster Tool.. Blog aku ni sihat pula. 
Cuba tengok..



Confius juga tapi aku tidak puas hati juga. Godek2 cara lain pula. 
Aku jumpa blog Suterakasihyann. Dia bagi cara 
remove Malware yang mudah aku faham. 
Thanxxxx dear.

Rupa-rupanya Malware tu bersembunyi di banner blog aku sendiri. 
Aduhaiiii.. Sedihnya. Dan terpaksa lah aku delete terus banner 
aku tu untuk kesejahteraan bersama. Uhuk2..
Bubye banner.


Lepas ni siapa yang ada masalah Malware lagi,korang 
mungkin ada jangkitan virus sama macam aku ni.
Korang baca ni pula..

Lepas ni korang jangan la segan silu pula datang lepak2 
di blog aku ni sebab aku sudah kick out musuh 
blog tu tapi aku sedih lah banner aku tu. 
Waaaaaaa...

Credit untuk
sebab dorang  dua ni lah yang prihatin 
report dengan aku.
Thanxxxx.

4 Orang Budak Sporting Laaa..:

luqman zakaria said...

tq sharing...blog sy pernah jd tp xpernah check...nk kene check nih.

Atiqa Wahid said...

@luqman zakaria
Welcome. :)
Hah,bagus check awal2. Nti senang geng blogger lain wt blogwalking. Sedih ja sy terperangkap malware. Grrrrr...

Cik Aien said...

hehe :)

Atiqa Wahid said...

@Cik Aien
Thanxxx Aien. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...