Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Friday, 15 June 2012

Tutorial Daftar Akaun SAYS


Hukkkk2, tersedak2 pula aku mau start 
turorial ni. Aku tidak sangka pula bersemangat 
macam ni buat julung2 kalinya bertutorial 
di blog aku ni. Yeahhhhh2.

Bagi sesapa yang belum daftar SAYS, sini aku ada buat tutorial 
amacam mau daftar. Memudahkan korang kan? SAYS ni sama juga dengan 
ChurpChurp atau Nuffnang tapi SAYS ni senang sikit buat duit 
berbanding 2 nama tu. Sekali orang klik saja, kita dapat RM 0.20.
Alaa, sikit2 lama2 jadi bukit la. Ya kann?

Langkah pertama, 
korang kena la daftar akaun dalam 
SAYS dulu. Korang picit saja


Langkah ke 2, 
akan keluar gambar macam ni.


Langkah ke 3, 
korang klik saja 'Create new account' tu & akan 
keluar popup window terapung dari fesbuk macam ni ...


Korang klik saja ikut anak panah tu tapi pastikan 
akaun fesbuk korang dah sign in time tu.

Langkah ke 4,


Part ni pula, korang kena create nama manja2 korang untuk 
unique link korang dan masukkan alamat email korang.
Bila tilik2 nama korang tu sudah siap, klik pada 
'Create my account' tu.

Langkah ke 5, 
lihat gambar korang yang comey2 kecik tu. Klik 
sebelah gambar tu & klik pada 'my profile' untuk edit 
profil korang dalam tu lebih details.


Langkah ke 6,
 bila semua sudah selesai ... Korang boleh la start buat duit 
dengan rajin2 promosi iklan macam di bawah ni. Bila 
SAYS announce sudah completed, iklan tu 
kita tidak boleh pakai lagi.

Rajin promosi iklan & ada geng yang klik, dapat la kita 
RM 0.20 per klik. Hehehehehe.


Aku rasa SAYS ni lebih 
cepat berbanding dengan Churpchurp atau Nuffnang tu. 
Tengok la, dalam 3 hari aku daftar Alhamdulillah 
aku dapat RM2.60. Tidak apa lah, sikit2 
lama2 jadi bukit. Aminnnnnnn ...

Sesapa rasa tutorial ni berguna, sila bagi 
kredit thumb up kepada 


Selamat mencuba & umum2 kan kepada geng2 korang 
yang lain arr ... (^_^)v








6 Orang Budak Sporting Laaa..:

Sally Yatiey said...

Nice tutorial. hee :D

Atiqa_Wahid said...

@Sally Yatiey
Thanxxx ... Alhamdulillah, risau jg blogger laen x faham. Hehehhe.

Zaiya said...

Jom.. klik SAYS sy.. ehehe

Atiqa_Wahid said...

@Zaiya
Ok2, otw ke blog awk ... =)

Fiza Suhaimi said...
This comment has been removed by the author.
Fiza Suhaimi said...

Thanks untuk tutorial ni dear.. Fiza baru je daftar.. Fiza dah klik kamu punya says.. Jom klik Fiza punya says plak.. Hehehe.. ^_^v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...