Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Sunday, 25 March 2012

Kenangan Spaghetti 2011


Bangun2 ja tadi aku terkekek ketawa sendiri ( gila apaaa ?? ). Hahahaha ... 
Bukan apa, aku ingat kenangan time di hostel dulu, 
rindu dengan geng 1 rumah ...
 Macam2 ragam tiap kami 4 orang and 
wujud la pelbagai karenah ... Hahahahaha ...

Kelmarin aku terjah blog Lang Radzlan
Dia plak cerita pasal spaghetti ni, kebetolan plak lagi kami 
di hostel ada try2 masak spaghetti ni. Konon2nya mau tukar selera western food
 ( lagi pon time tu kami hampir2 habis study ). 
Huhhh, dengan muka excited ... 
Kami beli barang la di Servey ni, tapi semua yang pek segera ( kos ciput ).

Sampai di rumah, masing2 ambik peranan. Masing2 tunjuk sifat sumandak ( gadis ) Sabah terakhir, 
rajin buat kerja di dapur. Sambil kerja sambil membebel bising excited!!! 
Semua rasa tidak sabar apa
hasil masakan kami. Ala, korang bayang ja gelagat
 Bujang lapok masak ayam tu 
( tapi tidak la teruk sangat ) 
Bayangkan ja amacam ... Hahahahaha ...

Bila siap masak, kami dok start makan ( ada baca doa jugak tau ) ...
Senyum2 start suapan pertama, 
sekalinya semua terdiam seribu bahasa ...
Opsssssss, kenapa2? Rupa2nya kami masak TIDAK sedap ( terbantut selera ). 
Hahahahahaha.
Bayangkan 1 periuk tu kami makan sekali ja, itu pon tidak habis.
Last2, besoknya masuk bakul sampah.

Walau pon tidak sedap, semua tu jadi koleksi kenangan kami selama 
3 tahun dok bersama sambil study.
Asam garam la dok serumah, sepanjang tawa riang ria ... 
terselit juga bermasam muka tapi tidak la
sampai gaduh bertarik rambut.
Semua tu mendewasakan kami ...
~ Miss you all ~




Lepas BiG exam, pegi tengok wayang !!!


Kak Wir ... Nolin ... Siati ... Atiqa

0 Orang Budak Sporting Laaa..:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...