Tab Menu

KLIK BANYAK-BANYAK

Tuesday, 27 March 2012

3 Janji


Best ja tengok drama 3 Janji tadi ... 
( Sweety2 cinta remaja gitu ... )
mati2 aku ingat malam ni episod 1, sekali ni terjojol mata aku 
tengok sudah episod 2.
Ketinggalan ja plak ... Huhuhu ... 
Padahal siang2 aku sudah booking remote tv, malam ni aku pegang ...

Macam biasa la kan, cinta2 ni ... Kapel2 ...
Sweet ja yang boy ( Khursyi ) caring betol dengan si Dahlia ...
Siap marah dengan si Dahlia, tidak suruh jalan sesorang
( sebab si Dahlia hampir2 kena rape oleh si Elias ).

Cerita cinta2, korang pon memang dapat imagine la amcam kan?
Tapi part si Khursyi masuk wad lepas 
accident kena langgar kereta, aku 
'tertewas' plak daaaa ...Terkenang2 plak ='(
Sukarnya perasaan ...
Uikkk, kenapa aku berair mata ni ???
Ok, walaupon aku tertinggal episod 1, aku try cari2 
jugak sinopsis drama ni ...

SINOPSIS 

3 JANJI

Drama 3 Janji mengisahkan seorang gadis bernama Dahlia 
yang berkawan rapat dengan Khursyi sejak kecil. 
Mereka saling sayang-menyayangi antara satu sama lain serta 
saling memahami. Malangnya Khursyi meninggal akibat kemalangan yang 
menimpa mereka semasa dalam perjalanan 
hendak mengambil keputusan SPM.

Dahlia redha dengan pemergian kawan rapatnya, 
Khursyi dan dia selalu ingat akan 3 JANJI yang 
dilafazkan oleh Khursyi kepadanya, iaitu mencari teman hidup yang boleh 
menjadi teman terbaik, mencari 
kekasih terbaik buatnya, dan terkahir mencari suami terbaik.

Kini muncul dalam hidup Dahlia, Kamil dan Yassin, 
apakah kemunculan Kamil dan Yassin dapat menggantikan tempat Khursyi dalam hati 
Dalia serta menepati 
 3 JANJI yang pernah diungkapkan oleh Khursyi?. 








~ Tersentuh Di Hati ~

2 Orang Budak Sporting Laaa..:

Shereen Yahya said...

best sangat cerita .. pkul 9 da ada dpan tv . hee :)

Atiqa_Wahid said...

Shereen Yahya ...
Yuppp, best kan cita dia? Minggu dpn
kita janji tengok sesama ekkk? =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...